Fraud Blocker

Maximalium Citruline – 100g (višnja)

Proizvođač: Maximalium

950,00 RSD

BESPLATNA DOSTAVA

Pri kupovini od 5000 RSD

BRZA DOSTAVA

1-2 radna dana

SIGURNA KUPOVINA

Banca Intesa Secure

NARUČITE TELEFONOM

063 649 099

ProteinBox klub pruža jedinstveni lojaliti program koji nagrađuje naše verne kupce. Članovi kluba sakupljaju poene za svaki kupljeni proizvod, koji se mogu kasnije iskoristiti za popuste ili besplatne proizvode. Pored toga, korisnici napreduju kroz različite nivoe članstva, omogućavajući im još veće pogodnosti i ekskluzivne ponude. ProteinBox klub je naš način da izrazimo zahvalnost i dodatno unapredimo iskustvo naših kupaca.

 • Dostava se vrši kurirskim službama: BEX
 • Besplatna dostava pri kupovini većoj od 5000 RSD
 • Platite karticom ili e bankingom
 • Plaćanje u kešu kuriru prilikom preuzimanja paketa.
 • Platnim karticama putem Banca Intesa platnog procesa.
 • Dinarskim računom
 • ProteinBox se ističe kao lider u prodaji online suplemenata zato što nudimo najbolje proizvode, povoljne cene, brzu isporuku i izvanrednu korisničku podršku, čime osiguravamo vrhunsko iskustvo za naše klijente.

Sastav

Maximalium Citruline – 100g (višnja)
Nutritivne informacije: u 100g: U porciji (5g):
L-Arginin 46,50g 2320 mg
Taurin 7,75g 385 mg

Maximalium Citruline – aminokiselinama do izuzetnih fizičkih performansi

Ukoliko želite da poboljšate sportske performanse, a posebno ako se bavite sportovima izdržljivosti predstavljamo vam dodatak ishrani Maximalium Citruline.

Maximalium Citruline sadrži aminokiseline koje pozitivno utiču na atletske rezultate i opšte zdravlje. Ovaj preparat je napravljen na bazi L – Citrulina.

Citrulin se u suplementima može naći u 2 oblika:

 • L- citrulin, koji je neesencijalna aminokiselina i organizam je ne sintetiše. L-Citrulin ne učestvuje direktno u izgradnji proteina ali ima druge pozitivne efekte po organizam. Dakle, nije zastupljena u izgradnji proteina ali podstiče rast mišića stimulišući proizvodnju proteina.Nalazi se u prirodnom obliku u lubenici. 
 • Citrulin malat, koji sadrži malat odnosno jabučnu kiselinu. 

Citrulin je specifičan po tome što ne učestvuje direktno u sintezi proteina, već podstiče rast mišića kroz stimulaciju sinteze proteina. Kada je reč o dodacima ishrani ova aminokiselina se najčešće nalazi u kombinaciji sa jabučnom kiselinom koja se u prirodnom obliku može naći u jabukama. 

U ćelijskom procesu disanja učestvuju i malati tj. soli jabučne kiselina, pomažući da se kiseonik i ugljenik pretvaraju u CO2, kako bi se stvorila energija u ćelijskim mitohondrijama. Malati recikliraju laktate i piruvate, pri čemu nastaje energija, a mišići se tako štite od oksidativnog stresa. Jabučna kiselina se nalazi u zelenim jabukama i grožđu i ona im daje kiselost. 

Ujedinjeno dejstvo citrulina i malata

Kada se nađu zajedno u suplementaciji citrulin i malat, utiču na resintezu ATP-a, čime se omogućava bolja cirkulacija što za posledicu ima smanjenje mišićnog zamora, veće mišićne izdržljivosti i lakšeg oporavka

Ovakva vrsta suplementa utiče na:

 •  širenje krvnih žila (citrulin)
 •  i nastanak energije (jabučna kiselina u obliku malata)

Tokom treninga L-citrulin dovodi do bolje cirkulacije u mišićima, čime se smanjuje umor i povećava mišićna izdržljivost. 

Ostala dejstva citrulina

 • Uticaj na kardiovaskularni sistem: 

Citrulin podstiče proizvodnju azotnog oksida, čime povećava protok krvi. Na ovaj način hranljive materije i kiseonik stižu do mišića što za posledicu ima smanjen umor, povećanu izdržljivost i brži oporavak od fizičkog napora. Citrulin dakle, utiče na opuštanje i širenje krvnih sudova, što olakšava cirkulaciju krvi kroz organizam. Širenjem krvnih sudova dolazi do boljeg protoka kiseonika i hranljivih materija kroz krvotok ali i izbacivanja štetnih materija. Širenjem krvnih sudova smanjuje se krvni pritisak i  poboljšava funkcija srca.

 • Detoksikacija:

Citrulin kao prekursor arginina, pomaže kod pretvaranja štetnog amonijaka, nusproizvoda metabolizma proteina, u ureu. Na ovaj način citrulin ima pozitivan efekat na jetru i procese detoksikacije tela, štiteći nas od nakupljanja toksina. 

 • Vazodilatacija (širenje krvnih sudova):

Pri unosu citrulina u organizam, većim delom se pretvara u aminokiselinu – arginin. Argin se dalje pretvara u azot-oksid, koji utiče na opuštanje glatkih mišića oko krvnih sudova. Tako se izaziva njihovo širenje, što ima za rezultat bolju prokrvljenost mišića, odnosno bolji dotok kiseonika i hranljivih materija kao i izbacivanje toksina.

 • Povećanje nivoa arginina:

Kada se uzme citrulin povećava se nivo argentina više nego kada se uzme čist arginin.

Napomena
Dodatak ishrani ne zamenjuje uravnotežen režim ishrane i zdrav način života. Pre konzumiranja preparata posavetujte se sa nutricionistom ili drugim stručnim licem.

 

Dodatne informacije

Težina 105 kg

Recenzije

There are no reviews yet

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Maximalium Citruline – 100g (višnja)“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

SLIČNI PROIZVODI

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.