Fraud Blocker

Arginin

Arginin je aminokiselina koja spada u uslovno esencijalne, a glavne prednosti njenog unosa su pružanje većeg mišićnog volumena, uz hidriranje ćelija mišića, kao i izgradnju mišićne mase. Reč je o kvalitetnim dodacima ishrani za maksimalne benefite u teretani ili u slučaju da se redovno bavite sporotm, a osim poboljšanja atletskih sposobnosti dobićete i druge značajne zdravstvene prednosti.

Arginin – važna aminokiselina za više snage i veći mišićni volumen 

 

Arginin je aminokiselina koja ulazi u sastav posebno dizajniranih preparata na tržištu sportske suplementacije koji su namenjeni sportistima za najbolje rezultate. Arginin ima niz prednosti za funkcionisanje vašeg organizma i telesnih funkcija, uz podsticaj regeneracije i odmora mišića i tela, obnovu ćelija kao i rast ćelija, dok ujedno čuva mišićnu masu posle treninga. Nakon intenzivnog fizičkog napora i stresa kao što je trneing, organizmu je potrebna nutritivna podrška kako bi se on na optimalan način oporavio, a mišićna masa se sačuvala od razgradnje. 

Arginin je aminokiselina koja ima mnoge uloge u očuvanju telesnih funkcija, a poseban značaj može imati kod sportova snage i opterećenja i sličnih disciplina. Ova aminokiselina pomaže mišićima da održe sintezu proteina u optimalnoj razmeri, dok se ujedno eliminiše pojava razgradnje mišićnih vlakana. Na ovaj način se može sačuvati već izgrađena mišića masa dok se podstiče i rast i razvoj novih mišića.

 

Prednosti upotrebe dodataka ishrani na bazi aminokiseline arginin 

 

Arginin na prvom mestu može da pomeća volumen i obim mišića, pri čemu vam pruža idealnu podršku tokom intenzivnog vežbanja i ukoliko vam je cilj savršeno definisanje mišićavog tela. Preparati koji sadrže u svom sastavu ovu važnu aminokiselinu zaduženi su za očuvanje zdravlja i funkcija vezivnih tkiva, kojima pružaju i veću čvrstinu i jačaju ih, što je posebno značajno u slučaju ligamenata i tetiva. Zbog toga, ali i zbog mnogi drugih odličnih benefita, dodaci ishrane na bazi arginina idealni su za sportiste i sve fizički aktivne ljude koji žele da unaprede stanje svog organizma uz bolje fizičke kapacitete.

Arginin može da unapredi oporavak mišića posle napornih vežbi, ali isto tako ova aminokiselina ima veliki značaj i za regeneraciju kože, posebno kod slučaja sa povredama ili opekotinama. Ova aminokiselina ima i značaj za metabolizam, jer je deo procesa proizvodnje azot oksida. Arginin je jedna od važnih aminokiselina i za očuvanje imunog sistema, što je takođe važno ukoliko se bavite sportom ili redovno vežbate. Uz bolju hidrataciju mišićnih ćelija, aminhokiselina Arginin i suplementi na njenoj bazi doprineće i boljem protoku kiseonika i dotoku nutirjenata do mišića i drugih tkiva u organizmu. To je još jedan od važnih razloga zašto je arginin popularan kod brojnih sportista i ljubitelja teretane. 

Arginin se često koristi kao i kreatin, a to je sa glavnim ciljem da unapredi mišićni rast i pruži kao rezultat veći mišićni volumen. Arginin utiče i na aktivaciju hormona rasta, što je značajno ukoliko se bavite vežbama snage. Uz to, ova aminokiselina svojim delovanjem može da obezbedi više snage i fizičke izdržljivosti za još bolje rezultate. Arginin se odlično kombinuje sa drugim suplementima kao što su vitamini B grupe i omega 3 masne kiseline pri čemu dodatno utiče na jači imuni sistem. Uz sve ove prednosti, arginin može da unapredi kvalitet vežbanja i da oblikuje figuru, tako što uspešno umanjuje procenat masnih naslaga upravo boljim dotokom nutrijenata do mišića. 

 

Popularni preparati na bazi arginina 

 

Neki od najboljih preparata na bazi aminokiseline arginin su sledeći dodaci ishrani:

  • The Nutrition L-Arginin
  • Ultimate Nutrition Arginine Pyroglutamate Lysine
  • Maxler Arginine AAKG 
  • Kyowa Quality L-Arginin

 

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.