Fraud Blocker

L-Carnitine

L-Carnitine je potpuno prirodan sastojak koji se često nalazi u sastavu mnogih sagorevača masti, posebno dizajniranih suplemenata koji su namenjeni bržem i efikasnijem topljenju viška masnoća u organizmu. Uz L-karnitin se na prirodan način može doći do više energije kao i telesne i mišićne izdržljivosti pa tako i do boljih sportskih rezultata.

L-Carnitine – brže i uspešnije sagorevanje viška masnoća uz oblikovanje mišića 

 

L-Carnitine je jedan od najboljih dodataka za unapređenje procesa mršavljenja koji svoju primenu nalazi i u zdravstvenoj i sportskoj industriji. L-karnitin popularan je zbog svoje uloge da unapredi funkcionisanje energetskog metabolizma uz veću mišićnu i telesnu snagu i izdržljivost. L-karnitin se stvara u telu, a često se nalazi u sastavu preparata koji doprinose mršavljenju, upravo zbog benefita koje pruža, među kojima su više energije i snage ali i bolji oporavak posle vežbanja. L-karnitin može vam dati i mnoge druge benefite, a za najbolje rezultate potrebno je da njegovu upotrebu ukombinujete sa vežbanjem i zdravom ishranom, kao i da ga koristite u preporučeni mdozama. Na taj način se pružaju sigurnost i bezbednost uz dodatnu efikasnost upotrebe ovog jedinjenja. 

L-karnitin spada u aminokiseline i prirodno se nalazi i u ljudskom telu, u kojem se takođe proizvodi u bubrezima i jetri. Funkcija koju ima ova aminokiselina je da masti dovede do ćelija u kojima ih transformiše u energiju. U isto vreme dejstvom L-karnitina možete da sprečite taloženje masnoća uz njihovo pretvaranje u više energije. Postoje različiti tipovi ove aminokiseline, a nalazi se i u namirnicama kao pto su mlečni proizvodi, crveno meso, avokado i druge. Zbog toga je često suplementacija l-karnitinom važna za vegetarijance i vegane koji ga ne unose putem hrane. 

 

Prednosti L-karnitina za više energije, izdržljivosti i bolji oporavak 

 

L-Carnitine ima važnu ulogu u pružanju više energije koja može koristiti vežbanju, a takođe je na taj način ovaj dodatak ishrani dobra podrška dijetama i unosu manje kalorija. L-karnitin masne kiseline dugih lanaca dovodi do ćelijeskih mitohondrija gde ih pretvara u energiju pa tako učestvuje u metabolizmu energije. Ovim putem se odvija oksidacija, a ceo proces značajan je za bavljenje sportom upravo zbog veće količine energije za organizam. L-karnitin je značajan posebno kod vežbi niskog intenziteta koje su dugotrajne: plivanje, biciklizam, i drugi sportovi. Uz više l-karnitina dolazi do bolje oksidacije masti i time veće energije. 

L-karnitin utiče i na veću telesnu izdržljivost, a kao dodatak ishrani može sportistima pružiti poboljšanje fizičkih kapaciteta uz brži oporavak i bolju regeneraciju mišića i tela posle vežbanja. L-karnitin ima i tu ulogu da očuva rezerve glikogena koje se nalaze u mišićima. Jedan od glavnih izvora za energiju za mišiće u toku vežbanja je upravo glikogen, pa se tako pruža intenzivniji i efikasniji trening. L-karnitin pomaže kod boljeg oporavka jer ujedno može da smanji skupljanje mlečne kiseline koja narušava kvalitet treninga, a izaziva i bol i slabost u mišima. Uz dodatak ishrani na bazi l-karnitina može se smanjiti osećaj umora. Uz sve ove prednosti poboljašava se celokupno stanje organizma i kvalitet vežbanja, pa tako sportisti i ljubitelji fitnesa mogu postići sve ciljeve uz dugotrajniji i efikasniji trening. Za najbolje rezultate izgradnje čiste mišićne mase i oblikovanja linije bez viška masnoća, L-karnitin treba ukombinovati sa balansiranom ishranom ili dijetom kao i sa redovnim vežbanjem.

 

Popularni preparati na bazi L-karnitina 

 

L-karnitin je izuzetno popularna komponenta mnogih preparata koji su u okviru sportske suplementacije namenjeni procesu mršavljenja. Ovo je sasvim opravdano imajući u vidu veliki efekat koji L-karnitin ima na efikasno sagorevanje viška masnoća uz druge benefite koji se tiču oblikovanja figure i mišića. Neki od najpopularnijih preparata na bazi moćnog L-karnitina su:

  • The Nutrition THE Acetyl L-Carnitin
  • Haya Acetyl L-Carnitine 1000mg
  • Maxler Carnitine Liquid Comfortable Shape 2000 
  • QNT L-Carnitine 3000
  • DY L Carnitine XL 
  • Maximalium L-Carnitine
  • Extrifit Carni 120.000

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.