Fraud Blocker

Tribulus

Tribulus terrestris je biljka koja spada među najpoznatije dodatke ishrani koji se baziraju na moćnom delovanju biljnih ekstrakata, a u poznat je i pod nazivom zemaljski šiljak. Tribulus se koristi širom sveta u okviru suplemenata koji pomažu sportistima da postignu svoje ciljeve, ali takođe ima i veliki značaj za niz drugih procesa, pre svega koji se tiču očuvanja zdravlja.

Tribulus terrestris – duga tradicija upotrebe i poreklo 

 

Kada se radi o ekstraktu biljke tribulus terrestris, on ima dugu tradiciju upotrebe u ajurvedskoj medicini, kao i u kineskoj medicini, upravo zbog svih svojih pozitivnih delovanja na očuvanje zdravlja i mnogih telesnih funkcija i procesa u organizmu. Tribulus terrestris vodi poreklo iz regije Mediterana ali se može naći i u Africi, Aziji i na teritoriji Australije. Ova biljka se često koristila zbog pozitivnom delovanja na blagostanje organizma. Samo neka od potencijalnih pozitivnih delovanja tribulusa na organizam su podrška reproduktivnom sistemu, uz bolji libido, a kada se radi o sportistima, tribulus im može pružiti više izdržljivosti i snage. Tribulus se tradicionalno koristio i kao prirodan lek za ublažavanje bola. U ajurvedskoj medicini tribulus se koristio i za očuvanje zdravlja urinarnog trakta, kao i drugih sistema u organizmu. 

Delovanje ekstrakta biljke tribulus terrestris u okviru preparata može vam doneti izvanredne rezultate ukoliko se kombinuje i sa zdravim navikama svakoga dana, pozitivnim promenama u okviru načina života kao i uz redovno bavljenje fizičkom aktivnošću i uravnotežen režim ishrane. Za najbolje fitnes rezultate potrebno je posvetiti se vežbanju na pravi način uz plan treninga, pa ćete tako dobiti i benefite kao što su maksimalno povećanje energije, očuvanje zdravlja i vitalnosti organizma. 

 

Prednosti tribulusa u okviru kvalitetnih dodataka ishrani

 

Tribulus terrestris je biljka koja se danas koristi u okviru dodataka ishrani. Često se tribulus nalazi u vidu kapsula ili tableta, ali može se naći i u obliku čaja ili napitka. Sportisti i fizički aktivne osobe koriste tribulus kako bi unapredili svoje sportske rezultate i postigli svoje ciljeve uz pojačane fizičke kapacitete, veću količinu snage i više energije. Tribulus se takođe koristi i za poboljšanje vitalnosti i celokupnog stanja organizma. Ukoliko se bavite sportom, ovaj biljni ekstrakt pomoći će kod oporavka mišića i tela posle vežbanja, a takođe može imati i blagotvoran uticaj na povećanje mišićne mase. 

 

Kako dobiti najbolje rezultate upotrebom tribulusa?

 

Kako je reč o prirodnom sastojku, važno je birati tribulus od proverenih proizvođača kako biste bili sigurni da ste u svoju svakodnevnu rutinu uvrstili visokokvalitetan preparat. Zbog toga je važno voditi računa o izvoru i proizvođaču tribulusa, kako bi vam ovaj dodatak ishrani ponudio proverene sastojke visokog kvaliteta. Kako biste dobili najbolje rezultate upotrebom ekstrakta tribulusa u svojoj sportskoj rutini, važno je da se konsultujete sa stručnim licem ili nutricionistom. Potrebno je da prilagodite dozu prema uputstvu i preporuci upotrebe individualnog preparata, imajući u vidu lične sportske i zdravstvene ciljeve. Kada se radi o najboljim rezultatima tribulusa, kao i drugi dodaci na bazi prirodnih sastojka, potrebno je da njegovo konzumiranje kombinujete sa redovnim vežbanjem, zdravom ishranom i zdravim navikama. 

 

Popularni preparati na bazi ekstrakta tribulusa 

 

U okviru bogate ponude na tržištu suplementacije, kada se radi o preparatima na bazi ekstrakta biljke tribulus terrestris, mogu se naći i sledeći popularni proizvodi:

  • Maximalium Tribulus Terrestris
  • The Nutrition X3M Terminator GH BOOST
  • Extrifit TRIBULUS 90% 100caps
  • Ultimate Nutrition Testostro Grow HP2, 126tab 

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.