Fraud Blocker

Zaštita zglobova tetiva i ligamenata

Zglobovi su zaduženi za pokretanje i obavljanje svakodnevnih aktivnosti, kao i za bavljenje sportom i vežbanje, pa je potrebno zaštititi ih kako bi se očuvali i ostali zdravi. Za sprečavanje različitih neprijatnih pojava koje su vezane za zglobove i njihova oštećenja, kao i za smanjenje rizika od povreda, mogu se koristiti posebni preparati za očuvanje ovih delova tela.

Zaštita zglobova, tetiva i ligamenata uz kvalitetne i moćne sastojke 

 

Tokom dugih treninga koji su pritom česti i intenzivni dolazi do stresa za organizam, a mogu se desiti i različite povrede i oštećenja zglobova. Pojačana fizička aktivnost dovodi do bolova i upala, a tako se mogu smanjiti i sportske performanse i kvalitet daljeg vežbanja. Uz to, narušena je pokretljivost i fleksibilnost, pa i obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Zbog toga je potrebno očuvati zglobove i vratiti im pokretljivost. 

Oko svake kosti koja se nalazi u zglobovima obavijena je klizava opna koja se naziva hrskavica, a koja ima ulogu u pružanju lake pokretljivosti kostiju. Kada se smanji elastičnost hrskavice, dolazi do manje pokretljivosti, ali i upala i bolova. Jedan od ključnih sastojaka preparata za očuvanje zglobova je glukozamin sulfat, koji obnavlja hrskavicu i vraća im raspon pokreta. 

 

Koji su najbolji sastojci za zaštititu zglobova?

 

Često se u preparatima za očuvanje zglobova nalazi MSM – metilsulfonilmetan, koji je važan za očuvanje kostiju tako što predstavlja izvor sumpora, i pruža stabilnost i čvrstinu vezivnom tkivu. Hondroitin je supstanca koja utiče na veću elastičnost hrskavice, a blokiranjem nekih enzima utiče na njeno očuvanje i eliminiše razgradnju. U većem broju preparata za očuvanje hrskavice nalazi se i glukozamin, koji čini važne gradivne substance hrskavice. Njegova uloga je da na prvom mestu sačinjava površine tetiva, zglobova, kože, ligamenata, kostiju, kao i noktiju, sinovijalne tečnosti i drugih tkiva i organa. 

 

Značaj koji ima glukozamin za očuvanje hrskavice i zglobova 

 

Glukozamin je česta komponenta preparata koji služe za očuvanje zdravlja i pokretljivosti zglobova, koji ujedno može smanjiti pojavu upala, bolova i drugih propratnih simptoma. Važno svojstvo ove substance je da utiče na stvaranje glikozaminoglikana koji čine deo hrskavice. Starenjem se hrskavica troši i oštećuju se površine zglobova pa se mogu izgubiti i delovi hrskavice. Na taj način gubi se sposobnost da se izdrži veliki pritisak na zglobovima. Zbog toga glukozamin, koji se brzo apsorbuje, pomaže da se deo ugradi u hrskavicu i očuva njene funkcije. Ovaj sastojak je značajan jer deluje tako da pruži nutrijente zglobovima i umanji nastala oštećenja, a isto tako i da poveća mobilnost zglobova i ojača ih dodatno. 

Preparati na bazi glukozamina značajni su jer pomažu da se sačuva zdravlje zglobova i hrskavice, koji su ključni za pokretanje, obavljanje svakodnevnih poslova, kao i vežbanje i bavljenej fizičkom aktivnošću. Hrskavica je ključna kada se radi o lakom pokretanju zglobova, kojima omogućava mobilnost. Za zglobove je od najvećeg značaja da se očuvaju sve funkcije hrskavice, čime se smanjuje rizik od povreda i oštećenja kostiju, kao i da im se pruže neophodni nutrijenti. 

Upravo glukozamin je jedna od najvažnijih hranljivih supstanci kada se radi o jačanju i očuvanju zdravlja zglobova, koja im vraća važne funkcije. Takođe, ovaj sastojak u okviru različitih preparata posebno je značajan kada se radi o sprečavanju pojave oboljenja koja se tiču kostiju, hrskavice i zglobova. Posebnu ulogu ima kod zaštite zglobova kod starije populacije, a može da spreči habanje i dodatna oštećenja ovih područja na telu. Ovaj sastojak pomaže kod smanjenja otoka, neprijatnog osećaja, bolova i upala u zglobovima, a mnoga ispitivanja potvrđuju njegovu učinkovitost. 

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.