Fraud Blocker

Whey Protein

Whey protein je protein koji potiče od nusprodukta mleka – surutke, a ujedno je i jedan od najboljih izvora proteina kada se radi o vrhunskom kvalitetu. Protein surutke je izuzetno hranljiv pa na taj način nudi odličnu podršku fizički aktivnim osobama i sportistima koji redovno treniraju, jer može ponuditi mnoge prednosti kada se radi o vežbanju. Dostupan je u različitim preparatima, koji se mogu koristiti za pripremanje proteinskih pudinga, napitaka, šejkova i drugih obroka u toku dana koji pružaju izuzetnu proteinsku dopunu ishrani.

Filter
RATING
Ocenjeno sa 57
CENA
Cena: 155 RSD13990 RSD
PROIZVOĐAČI
ActivLab1
Basic Supplements2
DY Nutrition2
Extrifit1
Maximalium2
Optimum Nutrition1
Ostrovit2
PurePro1
Qnt4
Skull Labs1
The Nutrition2
Ultimate Nutrition4
Workout Nutrition1
Yamamoto1
UKUSI
Ananas1
Banana2
Banana Split2
Bela čokolada3
Bela čokolada - Kokos1
Belgijska čokolada1
Bounty / Čoko - kokos3
Chocolate1
Čoko-lešnik2
Čokolada14
Čokolada lešnik1
Cookies & Cream4
Creamy Double Chocolate1
Creamy Vanilla2
Dark Chocolate Creme1
Double Rich Chocolate1
Extreme Milk Chocolate1
French Vanila Creme1
Ice Cream Vanilla2
Jaffa2
Jagoda6
Jagoda-banana2
Jagoda-jogurt1
Kapućino1
Karamela1
Keks I krem4
Kokos2
Kolač sa kremom1
Krem brule2
Lešnik1
Malina - Jogurt1
Malina-čokolada1
Mango1
Milk Fudge1
Narandža1
Natural1
Neutral1
Oreo1
Peach1
Pistaći1
Raffaello1
Schwarzwald Cake1
Slana karamela2
Strawberry1
Strawberry & Banana1
Strawberry Yoghurt1
Šumsko Voće-jogurt1
Triple Chocolate1
Trostruka Čokolada1
Vanila10
Vanila Ice Cream1
Višnja - Jogurt2
White Chocolate and Cookie1

Whey protein – jedan od najkvalitetnijih izvora proteina za sportiste 

 

Whey protein je jedan od najboljih prirodnih izvora proteina koji se koristi na prvom mestu za izgradnju čiste mišićne mase i oporavak mišića. Zbog toga ali i zbog mnogih drugih benefita ovaj tip proteina ulazi u sastav mnogih vrhunskih dodataka ishrani i među najtraženijim je u svetu sprotske suplementacije. Whey protein odlikuje kvalitetna formula, brzo stepen apsorpcije i odlično varenje. Odlična je podrška izgradnji mišića, očuvanju mišićne mase tokom napornog vežbanja, a može u isto vreme podstaći smanjenje procenta masnih naslaga u organizmu. 

Ovaj kvalitetan protein je omiljen među sportistima koji se profesionalno bave vežbanjem i spremaju za takmičenje ali i među rekreativcima. Prema svom sastavu spada u kompletne proteine jer sadrži devet esencijalnih aminokiselina koje je potrebno unositi u organizam putem ishrane zato što ih telo ne sintetiše samostalno. Ove aminokiseline su ključne za proces sinteze proteina te i očuvanje mišićne mase.

 

Vrste proteina surutke i njihove glavne odlike 

 

Whey protein spada u kvalitetne izvore proteina, zahvaljujući sastavu surutke. Protein surutke u svom sastavu ima sve važne aminokiseline za jačanje imunog sistema i rast mišića, a može imati ulogu i u zaštiti enzima, ćelija i tkiva. Mleko sadrži proteine surutke i kazein. Surutka ima u sastavu i minerale, proteine, aminokiseline i laktozu, a proteinski prah nastaje tako što se protein surutke suši. Whey protein može dati čak 70 % proteina, a obradom surutke dobijaju se tri tipa proteina surutke. Koncentrat proteina surutke u svom sastavu ima 70 – 80 % proteina, pri čemu sadrži malu količinu laktoze i masti. Izolat proteina surutke sadrži minimalan sadržaj laktoze i masti, sa preko 80 % proteina, a može imati i do čak 95 % čistog proteina u sastavu. Ovaj tip Whey proteina je odličan ukoliko ste osetljivi na laktozu. Hidrolizat je treći tip Whey proteina koji ima u sastavu molekule koji su prošli kroz proces razgradnje. 

 

Prednosti koje sportistima pruža upotreba proteina surutke 

 

Whey protein odlikuje bogat nutritivni sastav koji omogućava da zamenite njime obrok ili imate kvalitetnu proteinsku užinu tokom dana, posebno nakon vežbanja. Whey protein organizmu i mišićima nudi najviši kvalitet i standard kada je reč o hranljivom sastavu i prednostima koje ostvarujete njegovom redovnom konzumacijom. Kao neki od najboljih izvora proteina, kvalitetan protein surutke može pomoći pri ostvarenju brojnih ciljeva u okviru teretane, a u isto vreme eliminiše procese razgranje mišića i stimuliše njihov rast. Whey protein je značajan za očuvanje zdravlja i funkcija mišića, noktiju, kose i kostiju. Ukoliko se bavite napornim vežbanjem Whey protein je odličan izbor za vašu svakodnevnu sportsku rutinu.

Whey protein preparati dolaze u odličnim ukusina, a u svom sastavu imaju visok procenat BCAA važnih za optimalan rast i razvoj mišićne mase. Preporučuje se kao zamena obroka, za smanjenje apetita i za dopremanje nutrijenata mišićima, kao i u slučaju da želite da povećate unos proteina u toku dana. 

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.