Fraud Blocker

Proteinske čokoladice

Proteinske čokoladice su odličan način da u svoju svakodnevnu ishranu unesete veću količinu proteina u toku dana, i to putem ukusne užine ili obroka koji se jede i može se na praktičan način poneti. Za razliku od proteinskih šejkova, pudinga i napitaka, proteinske čokoladice su već spremne za konzumiranje, a nude takođe hranljiv sadržaj u odličnim ukusima. Proteinski barovi često u svom sastavu imaju sastojke kao što su proteini, ugljeni hidrati, minerali, vitamini i druge hranljive komponente.

Proteinske čokoladice – odlična proteinska užina tokom dana za više energije 

 

Proteinske čokoladice su praktična užina koja može zameniti druge proteinske napitke, šejkove i obroke tokom dana. Bilo da aktivno trenirate, ljubitelj ste sporta ili želite da u ishranu uvrstite veću količinu proteina i time je dopunite na zdrav i ukusan način, proteinske čokoladice su odličan izbor. Ove zdrave užine mogu zameniti i obrok kao što je doručak, a takođe ih sportisti često koriste kao izvor dodatne energije pred trening. Ove čokoladice mogu biti i dobra podrška oporavku tela i mišića posle treninga, jer u svom sastavu imaju aminokiseline i druge nutrijente koji podstaču regeneraciju i očuvanje mišića. 

Proteinske čokoladice odlikuju mala i praktična pakovanja, neodoljivi voćni ili čokoladni ukusi i arome, uz prijatne mirise i teksture. Nutritivni sastav ovih dodataka ishrani čine kvalitetni sastojci poput proteina. Neke proteinske čokoladice u svom sastavu imaju šećer, dok neke nemaju, često su visokokalorične, neke pločice odlikuje malo ugljenih hidrata, dok neke imaju veći sadržaj, i uglavnom sadrže i veliku količinu vlakana. Na osnovu individualnih potreba, potreba ishrane kao i zahteva i ciljeva treninga, možete odabrati onu proteinsku čokoladicu koja će se najbolje uklopiti u vašu sportsku rutinu. 

 

Brojni benefiti proteinskih čokoladica 

 

Proteinske čokoladice su zdrava i ukusna užina, sa bogatim hranljivim sastavom u praktičnom pakovanju i odličnog ukusa po svačijoj meri. Kada se radi o prednostima koje možete dobiti uz ove hranljive poslastice, pre svega dobijate hranljivu i zdravu naviku u toku dana, uz dopunu zaliha proteina i povećanje nivoa energije. Osim toga, proteinske čokoladice obezbeđuju nutrijente organizmu i mišićima, pre ili posle treninga. Mogu se idealno uklopiti u vaš režim ishrane bilo da se radi o jutarnjem obroku ili popodnevnoj užini, kao izvor hranljivih sastojaka među kojima su često minerali kalcijum, magnezijum, gvožđe, kao i vitamini (vitamini B grupe i ostali vitamini). Proteinske pločice u svom sastavu mogu imati i visok procenat dijetalnih vlakana pa se na taj način unapređuje varenje. 

Proteinske čokoladice uz proteine i ugljene hidrate u sastavu obezbediće neophodnu dozu energije uz nutrijente za bolji oporavak nakon intenzivnog vežabanja. Kao zamena za određeni obrok ili kao užina, mogu biti dobra podrška za sve osobe koje žele da smanje telesnu težinu, a u tom slučaju ih treba umereno konzumirati. Uz ove zdrave i ukusne dodatke, preporuka je da za najbolje rezultate mršavljenja i oblikovanja figure redovno vežbate i ishranu obogatite i izbalansiranim obrocima u skladu sa ciljevima dijete. Proteinske pločice mogu pružiti osećaj sitosti tokom dana pa nećete imati potrebu za drugim nezdravim grickalicama. Mogu se takođe koristiti i za povećanje mišićne mase i dobijanje na broju kilograma, a mogu i da unaprede nivo snage i izdržljivosti tokom vežbanja. Na ovaj način se povećavaju vaše sportske performanse uz bolje rezultate treninga. 

 

Među nekim od najboljih i najukusnijih proteinskih barova nalaze se sledeći: 

  • QNT Protein Wafer Bar, 35g
  • QNT Enerjack, 75g
  • QNT Energel, 55ml
  • Body Attack Yambam Protein Bar 80g

 

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.