Fraud Blocker

Glutamin

Glutamin ima veliki značaj za brži oporavak tela i mišića posle intenzivnog vežbanja, pa se posebno preporučuje sportistima i fizički aktivnim osobama. Kada se radi o glutaminu i njegovom značaju, pre svega se on vezuje za održanje mišićne mase jer on uspešno spečava procese katabolizma, odnosno razgradnje mišića posle treninga.

Filter
RATING
Ocenjeno sa 51
CENA
Cena: 60 RSD5200 RSD
PROIZVOĐAČI
Basic Supplements1
DY Nutrition1
Kyowa1
Maximalium1
Maxler2
The Nutrition2
Ultimate Nutrition3
Workout Nutrition1
Yamamoto2
UKUSI
Coca Cola1
Jabuka1
Jagoda1
Narandža1
Neutral1
Višnja1

Glutamin – ključna aminokiselina za veću snagu i bolji oporavak mišića 

 

Glutamin se proizvodi u organizmu ali se može stvoriti samo u određenim rezervama. Potreba tela i mišića za ovom aminokiselinom veća je kada su oni izloženi stresu, kao u slučaju napornih vežbi i intenzivnog treninga. Tada se zalihe glutamina smanjuju, pa dolazi i do katabolizma odnosno do ragradnje mišićnih vlakana. Zbog toga je neophodno unositi dodatne količine ove važne aminokiseline kako bi se mišićna masa očuvala i kako bi se odložio umor i osećaj slabosti.

Glutamin se može pronaći u hrani koja sadrži veliki procenat proteina, kao što je crveno meso, riba, pasulj, proizvodi od mleka. Glutamin je aminokiselina koja ima brojne prednosti kada se radi o funkcionisanju organizma na pravilan način, ali i njegovom oporavku. Oporavak i regeneracija mišića su izuzetno važni kako biste mogli da date svoj maksimum tokom treninga i vežbanja, i time dostigli željene rezultate i ciljeve. 

 

Značaj aminokiseline glutamin za organizam i vežbanje 

 

Glutamin je aminokiselina koja je jedna od obaveznih u ishrani sportista jer čuva mišićnu masu i podstiče anabolizam. Glutamin ima brojne funkcije u organizmu, među kojima su brojne direktno povezane sa boljim rezultatima nakon vežbanja. Glutamin je među najvažnijim aminokiselinama čija upotreba može da doprinese skraćenom vremenu koje je neophodno kako bi se mišići i telo potpuno oporavili posle vežbanja. Glutamin ima ulogu i u održanju funkcionisanja brojnih funkcija u organizmu, uz jačanje imunog sistema i održanje zdravlja sistema organa. 

Glutamin je zadužen za održanje nivoa kiselosti, može da unapredi stvaranje rezervi glikogena, a takođe je jedan od odličnih izvora energije za vežbanje. Sportisti koji redovno konzumiraju glutaminske preparate mogu efekte njegovog delovanja osetiti u kratkom vremenu nakon upotrebe. Neki od prvih benefita upotrebe glutamina su bolji fizički osećaj, smanjenje umora, iscrpljenosti i slabosti, uz više telesne i mišićne snage. Ukoliko redovno vežbate, aminokiselina Glutamin pružiće vam bolju pripremu za sledeći trening, a takođe može da umanji upale u mišićima i tako omogući najbolje rezultate. 

Aminokiselina glutamin značajna je kod stimulisanja sinteze proteina kada se radi o mišićnim ćelijama, može da pruži veću hidrataciju ćelijama, i ujedno da utiče na hormon rasta. Uz upotrebu glutamina utičete na održavanje mišićne mase, a takođe jedan od benefita obuhvata i brže i efikasnije sagorevanje viška mansih naslaga. Glutamin se preporučuje ukoliko želite da izgradite mišićnu masu, povećate obim i volumen mišića, na pravilan način se oporavite posle napornih vežbi i sprečite neprijatne upale, bolove i razgradnju mišićne mase. 

 

Popularni i kvalitetni preparati na bazi glutamina 

 

Glutamin se može naći u mnogim vrhunskim preparatima pre svega jer pruža brojne prednosti za sportski učinak, kod sportista svakog nivoa napredovanja. Neki od najpopularnijih i najkvalitetnijih preparata koji u svom sastavu imaju glutamin su: 

 • Basic Supplements Gluta pro
 • The Nutrition X3M BCAA + Glutamine
 • Maximalium 100% L-glutamine
 • Yamamoto GLUTAMIN POWDER
 • Ultimate Nutrition Gluta Pure
 • Maxler BCAA Plus Glutamine 
 • Ultimate Nutrition Intra Gold
 • Ultimate Nutrition Post Gold
 • The Nutrition THE Glutamine 
 • Maxler Glutamine Maxler 
 • Workout Nutrition 100% L -GLUTAMINE 
 • Kyowa Kyowa Quality L-Glutamin
 • DY Nutrition DY Glutamine 

 

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.