Fraud Blocker

Lecitin

Lecitin je fosfolipid koji se koristi za detoksikaciju tela, kao podrška u procesu mršavljenja, za bolje pamćenje i lepšu i zdraviju kožu.

Lecitin spada u grupu masti koje u svom sastavu imaju masne kiseline, holin, fosforne kiseline, glicerol, fosfolipide i trigliceride. Lecitin se prirodno može naći u organizmu, a pripada fosfolipidima. Lecitin može da pruži i spajanje vode i masti odnosno jedinjenja koja se inače ne spajaju, a najvećim delom se nalazi u soji, žumancetu, a takođe se može naći i u organizmu čoveka. Svojstva lecitina omogućavaju da se koristi u industriji hrane kao i u farmakologiji, najčešće izdvojen iz sojinog zrna.

Lecitin ima ulogu u očuvanju strukture membrana ćelije, a važno je i njegovo svojstvo da unapredi protok hranljivih materija kroz ćelije. Zbog njegovih delovanja često se upotrebljava za podršku u procesu mršavljenja, a takođe može da utiče na smanjenje rizika od suve kože. Lecitin se koristi kako bi pozitivno uticao na funkcionisanje sistema organa i apsorbovanje masti, dok ujedno održava celokupnu vitalnost organizma. Ovaj fosfolipid takođe ima svojstvo obnove ćelija centralnog nervnog sistema.

Lecitin se upotrebljava sa mnogim medicinskim i zdravstvenim namenama, pa tako može sprečiti različite bolesti od pojave i razvijanja. Ova supstanca upotrebljava se za poboljšanje pamćenja, posebno kod starije populacije pa se preporučuje za tu namenu. Kada se radi o značaju lecitina, on je važan kod centralnog nervnog sistema jer učestvuje u ishrani ćelija. Lecitin može da pomogne kod detoksikacije tela i organa, kao i kod smanjenja procenta masnoća oko važnih organa zahvaljujući svojim svojstvima.

Lecitin ima različite benefite za zdravlje i lepotu organizma, pa tako njegova upotreba stimuliše i eliminisanje ekcema, dok u isto vreme lecitin sprečava opadanje i lomljenje kose i pospešuje njeno jačanje. Lecitin ima smirujuć efekat, a može umanjiti i bolove koji nastaju u zglobovima usled različitih stanja i bolesti. Osim toga, važna prednost koju daje upotreba lecitina je njegovo učešće u metabolizmu masti, a takođe i sintetisanju fosfolipida.

Još jedna od koristi upotrebe lecitina je u slučaju gojaznosti, pa tako i prekomerne upotrebe alkohola zbog svojstva da vrši detoksikaciju i odmašćivanje organa. U isto vreme, zbog svog sastava lecitin ima blagotvorno delovanje na nivoe triglicerida pa se koristi i sa tom posebnom namenom.

Lecitin unapređuje razmenu odnosno transport različitih hranljivih materija, ima pozitivan efekat na usporenje procesa starenja tkiva i ćelija. Uz lecitin i njegovu upotrebu može se pružiti podrška telu da bolje i brže obradi masti pa da ih potom iskoristi, a na taj način se poboljšava i metabolizam i smanjuju rezerve masti u organizmu. Lecitin je potpuno bezbedan za upotrebu, a njegova apsorpcija se unapređuje uz vitamine B grupe, vitamine C i A, kao i linolnu kiselinu.

Lecitin se uglavnom nalazi u dodacima ishrane u obliku kapsula, a konzumira se uz obrok ili nakon obroka. Pre upotrebe lecitina poželjno je da se posavetujete sa stručnim licem ili svojim lekarom, posebno u slučaju da ste trudnica ili dojilja. U zavisnosti od preparata, lecitin se može upotrebljavati na drugačiji način pa se vodite preporukama sa uputstva.

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.