Fraud Blocker

Guarana

Guarana je jedna od najpoznatijih stimulativnih biljaka koja prirodno povećava energetske nivoe i mentalne i fizičke kapacitete, posebno tokom vežbanja.

Guarana je među najpoznatijim sastojcima preparata koji se koriste za unapređenje kako mentalnih tako i fizičkih kapaciteta. Ova drevna amazonska biljka se već dugo koristi kao prirodan način da se poveća energetski nivo, zbog čega je posebno mesto pronašla među preparatima na tržištu sportske suplementacije. Ova biljka unapređuje mentalne performanse, uz jači fokus i koncentraciju, a ima i ulogu u poboljšanju raspoloženja i veće telesne izdržljivosti.

Seme guarane odlikuje to što je masno, pa se tako apsorbovanje aktivnih komponenti otežava u vodi. Guarana na taj način pruža produženo delovanje od oko šest sati kada se radi o unapređenju stanja celokupnog organizma, uz stimulisanje veće količine energije. Guarana je prirodan način da dobijete više energije, posebno u slučaju umora i iscrpljenosti, kao i osećaja slabosti u telu i mišićima.

Guarana je poznata po svojim brojnim pozitivnim efektima kada se radi o poboljšanju mentalnih kapaciteta. Osim toga, preparati na bazi guarane mogu da poboljšaju raspoloženje, uz bolji fokus i veće fizičke performanse. Na ovaj način se povećavaju i motivacija kao i kvalitet treninga i obavljanja zahtevnih fizičkih i mentalnih radnji tokom dana.

Osim kofeina, u guarani se nalaze i druge aktivne komponente koje su ključne kada se radi o njenom delovanju, a to su: saponini, teobromini i teofilini. Saponini u sastavu guarane su supstance koje joj obezbeđuju produženi efekat, dok je teofilin karakterističan po stimulativnom delovanju. Guarana može da ubrza metabolizam svojim konzumiranjem i takođe da ubrza proces sagorevanja kalorija, pa tako ulazi u sastav mnogih sagorevača masti i preparata za mršavljenje.

Guarana ima mnoge benefite među kojima su i ublažavanje glavobolje i migrene, smanjenje bola, unapređenje lepote kose (posebno masne kose), povećanje libida i drugi benefiti. Kofein se u guarani nalazi u visokom procentu, a on se takođe otpušta sporije pa tako daje duži efekat nego kofein ili kafa koji obezbeđuju kraći i brži efekat. Guarana se često nalazi u sportskim suplementima jer utiče na povećanu budnost, koncentraciju, veće sportske performanse i izdržljivost tela i mišića.

Konzumiranjem guarane podstiče se proces izbacivanja toksina iz organizma, pa tako može da utiče na čistiju kožu i eliminisanje akni. Ova biljka je prirodan način da se kontroliše telesna težina i smanji broj kilograma, a može i da pruži duži osećaj sitosti posle jela. Nalazi se u obliku tečnosti, tonika, kapsule, praha i slično, u različitim tipovima suplemenata.

Guarana se često nalazi u takozvanim energetskim pićima i u ostalim dodacima ishrane koji služe da povećaju energetske zalihe, posebno kada se radi o velikim fizičkim i mentalnim zahtevima. Guarana se često konzumira u slučaju da vas očekuje veliki fizički ili mentalni napor, kao što je intenzivan trening ili bavljenje sportom ali i druge svakodnevne aktivnosti koje zahtevaju mnogo energije.

Kada se radi o preporučenim dnevnim količinama upotrebe guarane, dnevni unos nije određen. Važno je da ne preterate sa upotrebom guarane, a prethodno se možete konsultovati i sa farmaceutom ili lekarom.

Proizvodi koji sadrže guaranu

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.