Fraud Blocker

Magnezijum bisglicinat

Magnezijum bisglicinat doprinosi normalnom funkcionisanju kostiju i zuba, uz očuvanje rada mišića, dok ujedno pospešuje pamćenje i smanjuje umor.

Magnezijum bisglicinat je najbolji oblik magnezijuma koji svojom upotrebom kao dodatak ishrani nudi čak 80% kada se radi o biodostupnosti. Ovaj oblik minerala se brže i bolje apsorbuje, a direktno se prenosi uz pomoć dipeptidnog kanala. Na ovaj način ovo je jedan od najboljih oblika magnezijuma koji pospešuje pravilno odvijanje energetskog metabolizma i čuva mnoge funkcije i procese u organizmu. U odnosu na magnezijum citrat, ovo je oblik magnezijuma koji se bolje apsorbuje i može vam pružiti potpunije benefite na najbolji način.

Magnezijum spada u najvažnije minerale za očuvanje zdravog organizma i njegovih normalnih funkcija. Ovaj važan nutrijent je poznat po svom pozitivnom efektu na očuvanje mišićne funkcije, a važno ga je održavati u organizmu u optimalnim količinama kako ne bi došlo do nekog neprijatnog simptoma koje donosi njegov deficit. Magnezijum ima ulogu u velikom broju fizioloških procesa koji se odvijaju u telu pa je zbog toga potrebno obratiti pažnju na njegov nivo.

Magnezijum se nalazi u organizmu u kostima, a ima funkciju i da ih ojača i očuva njihovo pravilno funkcionisanje. Ovaj mineral je koristan i za proizvodnju energije pa tako umanjuje umor, dok ujedno ima funkciju za prenos glukoze do tkiva i ćelija. Magnezijum može da pomogne kalcijumu kod vezivanja za kosti pa ih tako indirektno jača i čuva njihovo zdravlje.

Magnezijum bisglicinat se koristi zbog svog pozitivnog uticaja na smanjenje osećaja umora u telu kao i iscrpljenosti, pa je idealan za upotrebu u slučaju da ste sportista ili rekreativac. Ovaj dodatak ishrani može da unapredi funkcionisanje organizma, tako što čuva rad nervnog sistema. U isto vreme, Magnezijum bisglicinat se upotrebljava za unapređenje memorije i bolju koncentraciju.

Magnezijum bisglicinat je poznat po svom delovanju na pružanje optimalne kontrakcije mišića kao i njihove normalne funkcije i aktivacije, što je još jedan od razloga zbog kojih se ovaj dodatak ishrani savetuje sportistima. Magnezijum bisglicinat takođe ima veliki značaj kod jačanja kostiju i zuba, dok ujedno održava njihove pravilne funkcije. Upotreba magnezijuma ima blagotvorno delovanje i na ublažavanje i eliminisanje stresa i očuvanje vitalnosti organizma.

Magnezijum se kao dodatak ishrani često savetuje u slučaju grčeva u mišićima, a ima blagotvorno delovanje i na poboljšanje kvaliteta sna i ublažavanje glavobolja i migrena. Ukoliko se bavite sportom rekreativno ili ste profesionalni sportista, dodatak ishrani na bazi magnezijuma može pospešiti funkcije mišića kao i njihovu aktivaciju tokom i nakon treninga.

Magnezijum je potrebno održavati u normalnim vrednostima u telu jer njegov manjak može biti uzrok različitih simptoma. Neki od tih simptoma su grčevi u mišićima lica, grčevi u mišićima, nesanica, i drugi. Magnezijum je značajan za sintezu proteina, i ima uticaj na regulisanje elektrolita. Unos ovog minerala obezbeđuje pravilan rad nervnog sistema, uz očuvanje zuba i kostiju.

Magnezijum bisglicinat je odličan način da u vidu kvalitetnog oblika ovog minerala nadoknadite njegove zalihe u organizmu i tako sprečite na efikasan način da dođe do nedostatka.

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.