Fraud Blocker

Kalkulator za benč pres

KALKULATOR ZA BENČ PRES

Vaše približno 1 ponavljanje bench presa

Kada se radi o treniranju i vežbanju u teretani, ponekad je neophodno imati pravi alat koji će pomoći prilikom određivanja ciljeva i mogućnosti. Jedan od takvih alata je Kalkulator za benč pres, koji umesto vas može izračunati koja je maksimalna težina za jedno ponavljanje prilikom izvođenja potiska na klupi. 

Kako radi kalkulator za benč pres? 

Kalkulator za benč pres može da vam pomogne da pronađete maksimum za jedno ponavljanje (one-rep max). Maksimalna težina dobija se u jednom jednostavnom koraku: unese se težina koja se može podići prilikom izvođenja potiska na klupi za određeni broj ponavljanja. 

Dobijeni broj služi kao odličan vodič planiranju treninga i pripremi za takmičenje. Ova vrednost je procena, a ukoliko želite detaljniji prikaz vaših rezultata i mogućnosti možete se konzultovati sa trenerom. 

Za šta se sve koristi kalkulator za benč pres?

Kalkulator za benč pres se može koristiti za različite namene. Može se upotrebiti za procenjivanje maksimuma za jedno ponavljanje u okviru ove vežbe kako bi se postiglo progresivno opterećenje kod osoba koje se bave dizanjem tegova. Ovaj kalkulator idealan je za smanjenje rizika od povreda, a može se iskoristiti za planiranje plana treninga i pripremu za takmičenje. 

Vežbe za grudi, pa tako i potisak na klupi, važne su za fizičku kondiciju i jačanje tela. Važno je upamtiti da treba bezbedno i na pravilan način izvoditi ovu vežbu, kako bi se postigli najefikasniji rezultati. Uz Kalkulator za benč pres možete sami odrediti ciljeve treninga pa tako trenirati još intenzivnije za dostizanje svih ciljeva u okviru treninga snage.

Uz pomoć ovog kalkulatora za potisak na klupi može se odrediti statistika koja se definiše kao maksimalna sila koja se tokom jedne mišićne kontrakcije može proizvesti. Na taj način je ovaj kalkulator jedan od opštih i osnovnih kalkulatora koji određuju maksimum za jedno ponavljanje. Kalkulator se tako može upotrebiti i za definisanje najveće težine za podizanje tereta i kod drugih vežbi i pokreta, kao što su potisak sa ramena, čučanj i mrtvo dizanje. 

Zbog čega vam je potreban ovaj kalkulator?

Kalkulator za benč pres određuje najtačniji broj koji predstavlja vašu raspoloživu snagu, koja se ogleda u maksimalnoj težini za jedno ponavljanje. Namena ovog kalkulatora je da odredi i pobednika tokom takmičenja u disciplinama kao što je powerlifting. 

Ukoliko želite da se posvetite svojim ciljevima koji se tiču mišićne snage i poboljšanja telesne kondicije, Kalkulator za benč pres je jedan od obaveznih alata koji će vam pomoći da te ciljeve i ostvarite. 

Kada se radi o određivanju tačne težine, to je ponekad teško odrediti, posebno u slučaju umora koji se može desiti tokom ponavljanja. Bezbedniji način određivanja ovog maksimalnog broja je upravo upotreba kalkulatora, što je i jednostavniji i tačniji metod. 

Kako da unapredite svoj maksimum za benč pres?

Jedan od ključnih saveta za povećanje maksimalne težine za benč pres je da vežbate u pravilnoj formi. Važno je da pravilno legnete na klupu sa kičmom u neutralnom položaju, a da stopala budu ravno na podu, tako da su prsti usmereni ka napred. Ramena postavite u širini od 1,5 do 2 metra, a ruke ravnomerno rasporedite. Obratite pažnju na rad trbušnih mišića i aktivaciju gluteusa tokom izvođenja vežbe. Još jedan od načina je da povećate težinu, a smanjite raspon ponavljanja. 

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.