Fraud Blocker

Jačanje imunog sistema

Uz pomoć našeg kviza možete dobiti preporuke za neke od najboljih dodataka ishrani za jačanje imunološkog sistema, u zavisnosti od intenziteta fizičkih aktivnosti kojim se bavite. Jačanje imuniteta je ključno za očuvanje pravilnih funkcija u organizmu, a naročito treba obratiti pažnju na imunitet i njegov odgovor kada se radi o napornom vežbanju. 

Pol

Koliko imaš godina?

Koliko često treniraš?

Preporučujemo

Zašto je važno jačanje imunog sistema kada se bavite sportom?

Uz nutrijente kao što su minerali i vitamini, ali i mnogi biljni ekstrakti, može se ojačati organizam uz podsticaj jačanja imunog sistema. Osim što ovi važni nutrijenti mogu da unaprede imunološki odgovor, značajni su i za veće sportske rezultate. Hranljive materije su važne za organizam kako bi on pravilno funkcionisao, a isto tako se može unaprediti i druge važne funkcije koje se tiču sportskog uspeha.

Imunitet se može ojačati uz pomoć ishrane koja sadrži kvalitetne namirnice bogate važnim nutrijentima koji su potrebni organizmu, a ti nutrijenti mogu se nadoknaditi i putem dodataka ishrani. Svaki od vitamina i minerala ima svoju funkciju kada se radi o pravilnom radu organizma, a ovi nutrijenti mogu i na druge načine doprineti opštem stanju organizma pa tako i boljim rezultatima vežbanja.

Vitamini i minerali mogu unaprediti energetske nivoe, uz smanjenje osećaja umora i iscrpljenosti. Pojedini nutrijenti mogu da eliminišu pojavu grčeva u rukama i nogama, uz smanjenje bolova, upala i drugih neprijatnih simptoma koji mogu da naruše kvalitet treninga. Važni nutrijenti mogu se u organizam uneti putem kvalitetnih namirnica koje će pomoći da se očuva stanje imuniteta, kao i uz pomoć suplementacije.

Dodaci ishrani za jačanje imunološkog sistema

Dodaci ishrani za jačanje imuniteta često se baziraju na mineralima i vitaminima, a značajni su jer mogu ubrzati vreme oporavka tela, što je ključno i za postizanje sportskih rezultata. Uz skraćeno vreme oporavka i trajanja bolesti, organizam je jači i dobija se veća količina energije.

Često se za jači imunitet koriste vitaminski kompleksi, kompleksi minerala, brojni biljni esktrakti i druge hranljive supstance. Među tim preparatima su vitamin C, vitamin A, vitamin D, kao i minerali cink i selen. Probiotici odnosno dobre bakterije takođe imaju važnu ulogu u jačanju imunog sistema. Uz antioksidativno delovanje nutrijenata eliminiše se rizik od infekcija i smanjuje se vreme prehlade uz blaže simptome.

Dodatni načini za jačanje imuniteta

Imunitet se može ojačati i na druge načine, osim izbalansirane i zdrave ishrane bogate hranljivim materijama, ili dodataka ishrani. Na prvom mestu, važno je smanjiti izloženost stresu jer on može narušiti imunološki odgovor. Uz to, potrebno je da se posvetite redovnom bavljenju fizičkom aktivnošću. Za jači organizam i jači imuni sistem neophodno je i da obratite pažnju na kvalitet sna koji utiče na očuvanje brojnih procesa u telu. Uz sve navedene faktore, za jačanje imuniteta značajno je i da se redovno odmarate, vodite računa o hidrataciji, kao i da u svakodnevnoj ishrani koristite različite biljne čajeve ili ekstrakte za prevenciju pada imuniteta. Suplementacija na bazi vitamina i minerala obavezan je dodatak za svakodnevno jačanje organizma.

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.