Fraud Blocker

Gurtne

Gurtne su komad fitness opreme posebno osmišljen za podršku sportistima i ljubiteljima dizanja tegova, pri čemu se pruža bolji osećaj tokom izvođenja vežbe. Kada se bavite dizanjem velikog tereta odnosno teških tegova prilikom intenzivnog vežbanja, potrebno je da zaštitite na adekvatan način svoje zglobove, jer su oni izuzetno osetljiva područja na telu. Uz gurtne se obezbeđuje zaštita mišića, kao i bolji hvat, pa su one obavezna fitnes oprema za sve osobe koje se profesionalno ili rekreativno bave dizanjem tegova.

Gurtne – odličan fokus uz zaštitu mišića tokom dizanja tegova 

 

Gurtne su osmišljene tako da vam obezbede potpun fokus tokom napornog vežbanja, pa se posebno preporučuju osobama koje se bave dizanjem tegova. Svojim posebnim dizajnom gurtne su namenjene da vam pomognu u slučaju intenzivnog vežbanja, kod podizanja teških tereta, pri čemu dolazi do većeg pritiska kada se radi o mišićima šaka i ručnim zglobovima. Gurtne su zato osmišljene da pruže dodatnu podršku kada želite da se vaš trening nastavi, a osećate slabost u mišićima ili umor i iscpljenost. 

Na taj način gurtne mogu poboljšati vaše performanse i koncentraciju da se vaš trening produži. Gurtne su izuzetno jednostavno dizajnirane, uz unapređene odlike koje mogu da obezbede bolje fokusiranje na izvođenje vežbe u pravilnoj formi, tokom podizanja velikih tegova. Uz efikasniji trening koji pruža upotreba gurtni ne morate da razmišljate o tome da li je hvat čvrst i kako držite šipku. Tako se možete bolje fokusirati uz veću sigurnost, a dobijate i odličan dizajn od ultra laganih i izdržljivih materijala. 

 

Glavne odlike i benefiti gurtni 

 

Ukoliko vam je potreban veći fokus tokom dizanja tegova, upravo gurtne vam mogu pomoći da ostvarite svoje ciljeve. Uz ove odlične rekvizite možete smanjiti rizike od pojave povreda usled pritiska na ručni zglob tokom dizanja tereta, koje se mogu desiti u slučaju da dođe do proklizavanja šipke. Uz gurtne taj rizik se maksimalno umanjuje pa sa punim fokusom možete uživati u vežbama u pravilnoj formi, bez brige o neprijatnim situacijama koje će smanjiti kvalitet vašeg treninga. Osim pravilnog držanja tegova i boljeg i jačeg hvata, gurtne štite mišiće i zglobovde šaka, koji su osetljivi posebno tokom zgibova i sličnih inteznivnih vežbi koje uključuju dizanje tegova. Uz stabilnost koje pružaju gurtne nema klizanja šipke dobijate veće rezultate treniranjem. 

Gurtne mogu pružiti i dodatnu količinu snage, ukoliko osećate umor, što je korisno kako biste nastavili sa treningom. Gurtne imaju oblogu od mekog mateirjala koji omogućava i dodatnu udobnost jer se gurtne neće urezivati u kožu odnosno ručni zglob. 

 

Kome se preporučuje upotreba gurtni? 

 

Gurtne se preporučuju najpre sportistima koji žele da povećaju svoje sportske učinke tokom napornih vežbi i dizanja tegova, a najbolje rezultate pružaju u sledećim oblastima: deadlift, zgibovi za leđa, zgibovi na lat mašini, vežbe kod kojih su pokreti u smeru suprotom od smera gravitacije. Gurtne imaju široku primenu i posebno su omiljene kod profesionalnih sportista ali mogu pomoći i ljuboteljima teretane i početnicima. Važno je da znate koje sve benefite vam donosi upotreba ovih rekvizita, kao i kada se upotrebljavaju kako biste na pravi način iskoristili sve njihove benefite. 

Gurtne su odlični rekviziti kada se desi da hvat popušta uz pristizanje i zamora u mišićima, pa one mogu popraviti kvalitet vežbanja. One će u tom slučaju pružiti dodatnu snagu mišićima da se bolje i efikasnije aktiviraju za nastavak treninga. Uz ovu sportsku opremu umor ne mora da znači i prestanak vežbanja, pa ćete tako biti u prilici da odradite vežbe do kraja. 

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.